Άσχετος τίτλος,άσχετο και το θέμα.Βασικά είναι τίτλος τραγουδιού το οποίον εγώ χρησιμοποιώ για να εκφράσω ειρωνείες της ζωής που δεν εξηγούνται με τρόπο λογικό.Οσήμερον λοιπόν θα γράψω για την ειρωνεία της άνεσης και των χρημάτων,η οποία θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ποιο συνηθισμένη στην εποχή μας…

Πολλοί απορούν πως τελικά λειτουργεί ο κόσμος,τι είναι αυτό που μπορεί πραγματικά να σε κάνει ευτυχισμένο και με ποιόν τρόπο μπορεί κάποιος να το αποκτήσει.Θα βιαστούν δε,πολλοί να πουν τα χρήματα,άλλοι πάλι θα πουν γυναίκες (και άντρες αντίστοιχα για τις γυναίκες),άλλοι πάλι θα πουν αυτοκίνητα και τέλος κάποιοι θα πουν όλα μαζί.Εντούτοις η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό,αλλά κανείς δεν μπορεί να την κατανοήσει απλά διαβάζοντας ή ακούγοντας την.

Έχετε προσέξει ποτέ των τρόπο ζωής των πλουσίων?Αν όχι,παρατηρήστε τους λίγο και θα δείτε ότι όλοι τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:υποφέρουν.

Από την άλλη έχουμε πολύτεκνες οικογένειες με 5 και 10 παιδιά,που ίσα-ίσα την βγάζουν και ζουν χωρίς άγχος για τίποτα.Τι κοινό έχουν αυτοί αναμεταξύ τους?Είναι πραγματικά ευτυχισμένοι.

Περίεργο έτσι?Τι είναι αυτό που προκαλεί αυτές τις αντιφάσεις,είναι άξιο απορίας,διότι αν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε λογικά,με μαθηματική ακρίβεια όπως θα έλεγαν κάποιοι,θα είχαμε βρει *όλοι* το προσωπικό μας “κλειδί” για την ευτυχία.Αλλά αυτό δεν συμβαίνει διότι ο καθένας μας ορίζει το τι θα πει για αυτόν ευτυχία σύμφωνα με τα προσωπικά του βιώματα.

Υπάρχουν βέβαια και καταστάσεις και αισθήματα που είναι απόλυτα,και δεν υπάρχει μέση κατάσταση σε αυτά.

Θα πουν αρκετοί ότι δεν είναι όλοι οι έχοντες δυστυχισμένοι,και ούτε όλοι ι φτωχοί ευτυχισμένοι.Αυτοί όμως αποτελούν μια μειονότητα,και τίποτα άλλο πέρα αυτής.Βλέπετε,η τηλεόραση παίρνει μία οικογένεια πτωχών στην ύλη,πλούσιων δε στο πνεύμα,και τους παρουσιάζει σαν τους τελευταίους της Γης.Τους κατώτερους όλων.Εκείνοι όμως είναι ποιο πάνω από όλους εμάς που ζούμε μέσα στην άνεση και την πολυτέλεια.Εμείς κληρονομούμε τα υλικά,ενώ εκείνοι την Βασιλεία των Ουρανών…

Ο πλούτος δεν φέρνει κανενός είδους ευτυχία,και δεν υπάρχει τίποτα πιο πραγματικό από αυτό.Το μόνο που προκαλεί είναι ζήλια,εγωισμό και τσιγκουνιά.Και όλα αυτά είναι που εξασφαλίζουν την είσοδο κάποιου εις τα βάθη τη κολάσεως.Και θα παραθέσω τι ακριβώς είναι η κόλαση,για να μην φαντάζεστε φωτιές,βασανιστήρια κτλ…

Τι είναι η Κόλαση και Παράδεισος? Οι Πατέρες λένε, ότι όλα είναι ωκεανός αγάπης. Τους αμαρτωλούς ο Θεός τους τιμωρεί με το μαστίγιο της Αγάπης. Φαντάσου – ωκεανός αγάπης, όλοι αγαπάνε ο ένας τον άλλον. Εσείς κατά τη διάρκεια της ζωής δεν μάθατε να αγαπάτε. Κολλήσατε, και θέλετε να πατέ και εσείς εκεί- και τι θα κάνετε εκεί? Να και η κόλαση. Αιωνία βάσανα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.