Τι είναι ήρωας,με ρωτάτε μαθητές μου.Και η απάντηση σε αυτό,δεν υπάρχει,γιατί όπως οι αλήθειες είναι πολλές,έτσι και η εξήγηση του ήρωα και της ειρωνείας της ζωής του είναι κάτι το διαφορετικό για τον καθένα.

Ήρωας,εκείνος είναι που σηκώνει το βάρος των άλλων στους δικούς του ώμους.Ήρωας είναι εκείνος που εγκαταλήπει την δική του ζωή,για να την θυσιάσει δια της αγάπης του για τον συνάνθρωπο του.

work.5510100.1.flat550x550075f.alone-against-the-world.jpg

Είναι όμως και εκείνος που είναι ειλικρινά ο εαυτός του,χωρίς να χάσει τον εαυτό του στην καταιγίδα του κόσμου τούτου.Ηρωίδα είναι η μητέρα που μεγαλώνει παιδιά μόνη της,χωρίς να κατακρίνει το αντίθετο φύλο και χωρίς να περνάει της δικές της εμπειρίες στα παιδιά της.Και πάλι ήρωας είναι ο πατέρας που στερείτε για να έχουν τα παιδιά του,το αίμα από το αίμα του.

Και τίποτε από αυτά δνε θα κατανοήσετε,διότι θα πρέπει ο καθένας σας να ζήσει την δική του εκδοχή,δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες και τα ίδια βάρη βλέπετε…

Να είστε ευγώμονες για τις δυσκολίες,γιατί αυτές πλάθουν εσάς και την καρδιά σας.Όσοι δεν έχουν ζήσει από αυτές,δεν έχουν φτιάξει την βάση και το θεμέλιο της καρδιάς,και στον πρώτο άνεμο θα τσακιστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.