Κάποτε πριν καιρό αρκετό ένας πολύ μεγάλος φίλος (ας τον πούμε έτσι) και άντρας (άσχετα με το αν η ηθική μας σε πολλά σημεία ήταν διαφορετική) μου είπε το εξής (συνοπτικά) :

Ζήσε την ζωή σου απλά. Αν θες να κάνεις οικογένεια, παιδάκια, να ζεις με ξενοιασιά η νύχτα και τα γύρω γύρω δεν αξίζουν.

Όλοι τα πληρώνουν αργά ή γρήγορα, πολλοί κάνουν και το λάθος φτιάχνοντας οικογένειες και έπειτα αφήνουν πίσω παιδιά, γυναίκα και λοιπούς.

Αν είναι να αναρωτιούνται τα παιδιά σου γιατί σφάξανε τον πατέρα τους ή η γυναίκα σου τι μαλακιες έκανες και την πληρωσες και εσυ σε οποιαδήποτε φάση να το παίζεις νταής, έχεις χάσει όλες τις μπάλες όχι μια.

Δεν υπάρχει δόξα σε τίποτα από αυτά, όταν είσαι νεότερος πιστεύεις ανοησίες όπως” ζήσε σαν λιοντάρι 30 χρόνια παρά σαν αρνί 90″, όμως καθώς μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι ότι στη ζωή υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία τη στιγμή που να ανακαλύπτεις πλέον είσαι δεμένος από το παρελθόν σου.

Δυστυχώς όπως έλεγε ένας Άγιος: η εμπειρία είναι σπουδαίο πράγμα,, παθαίνεται δεν μαθαίνεται.

Αλλά δυστυχώς πάλι, οι περισσότεροι δεν θα αναρρώσουν ποτέ πλήρως η και δεν θα επιβιώσουν από τις εμπειρίες αυτές.

Διαβάστε το, γράψτε το Μέγα Θεόδωρο στα αρχιδια σας και όταν είστε στο πάτωμα έτοιμοι να τα τινάξετε θυμήθητε τα λόγια αυτά.

Ώρα να πέσω σε λήθαργο πάλι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.