Κάτι πολύ σημαντικό που διδάχθηκα στη ζωή,ακόμη και σε μικρότερη ηλικία αλλά χρειάστηκα αρκετά χρόνια να “χωνέψω” ήταν ότι η ζωή είναι ένα αιώνιο παρών.

Δεν είναι το παρελθόν,αφού να το αλλάξεις δεν μπορείς και δεν είναι το μέλλον αφού δεν σου ανήκει και δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί.
Αν θες να κάνεις σχεδία μελλοντικά,η πιο σοφή επιλογή είναι να αφήσεις τον εαυτό σου στον Θεό αφού Εκείνος είναι ο μόνος που χωρίς κανένα συμφέρον θα κάνει το καλύτερο για εσένα.
Και είναι μια σχέση εμπιστοσύνης δύσκολη,γιατί άλλα πιστεύουμε εμείς το είναι καλά και προς όφελος μας και αλλού είναι η ουσία της υπάρξεως.

Όμως πέραν του κομματιού αυτού,έμαθα κάτι ακόμη:
Η ζωή,η ζωή είναι μία γυναίκα που σε θέλει.
Θέλει να σου δώσει τα πάντα και εσύ κάνεις επιλογές.
Και για κάθε επιλογή που φοβάσαι να κάνεις,για κάθε φορά που δείλιασες και δεν έκανες βήματα,για κάθε φορά που έκανες πίσω φανταζόμενος τις συνέπειες που πρακτικά δεν θα υπήρχαν ποτέ και χαμένος σε ένα μέλλον που δεν σου ανήκει φοβήθηκες,για κάθε τέτοια στιγμή σε τιμωρεί.

Title Lust for Life (1956)

Και δεν θέλει να σε τιμωρήσει.
Θέλει να ζήσεις,καθώς ένα από τα νοήματα της δεν είναι να τα κάνεις όλα στη εντέλεια,ούτε σωστά αλλά να είσαι πραγματικός.
Και τώρα το ερώτημα,πως ξέρεις ότι είσαι σε δρόμο σωστό?
Πως ξέρεις το όντως ζεις?

Καρδιά ανοιχτή,παιδική στη ουσία της,ώστε να ανακαλύψεις το χάρισμα που σε κάνει διαφορετικό,και έπειτα να το χαρίσεις στον κόσμο.
Η θυσία του εγωισμού,ανυψώνει τον άνθρωπο,τον Θεοποιεί,τον λειαίνει και τον καθαρίζει.
Πιο συμφέρουσα θυσία,δεν θα υπάρξει ποτέ…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.