Ο περασμένος χρόνος μου έμαθε πολλά. Κάποιες φορές με πίκρα και άλλες με πόνο και άλλες με χαρά,
Εκείνες οι φορές που πικράθηκα ήταν οι φορές που ζήτησα να αποκτήσω σωφροσύνη και εκείνες οι φορές που πόνεσα ήταν οι φορές που ζήτησα από τον Θεό εμπειρία.
Εκείνες οι φορές πάλι που χάρηκα ήταν οι φορές που Εκείνος έρχονταν το βράδυ που ήμουν μόνος και όταν κανείς δεν με έβλεπε μου αποκάλυπτε μυστήρια μεγάλα, ίσως με παρηγορούσε για όσα θα γίνουν.

Αν κάτι μου έμαθε ο “χαμένος” περσινός χρόνος ήταν ότι οι σκληρές εμπειρίες δεν πρέπει να σκληρύνουν την δική μου καρδιά. Άλλωστε πάντα ανοιχτή ήταν , κάποιοι ήρθαν και άφησαν πίκρα και άλλοι ήρθαν και άφησαν μόνο ευχάριστες στιγμές.

Ένα γεροντάκι κάποτε μου είπε “Ο κάθε ένας αφήνει από το περίσσευμα της καρδιάς του,άλλοι κακό και άλλοι καλό. Και ότι ζητάει η καρδιά σου Θοδωρή αυτό και θα γίνεις. Και ότι είσαι εσύ στην ψυχή, αυτό και βλέπεις στους άλλους.”

Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω γιατί έπρεπε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ολοκληρώσει όσα ποθούσε η ψυχή μου.

Να ζήσω έναν έρωτα που δεν θα είχα ποτέ κάτι αρνητικό να πω για αυτόν.
Να ζήσω απώλεια κοντινών ανθρώπων που μου στοίχισε γιατί δεν χόρτασα την παρουσία τους.
Να ζήσω στιγμές θέωσης και στιγμές ακραίας αμαρτίας και να κάνω την συνειδητή επιλογή μου.
Να ζήσω από κοντά ηθκιστικές καταστάσεις και να τις αρνηθώ, γιατί ο Θεός μου θυσιάστηκε για την Αλήθεια και μόνο αυτή και όχι για την αυτοδικαίωση.

Και έχω ακόμη πολλά να κάνω, τόσο πολλά που δεν ξέρω από που να αρχίσω. Ξέρω θα τα κάνω όλα, και στο τέλος δεν θα ντρέπομαι να με παρουσιάσω μπροστά Του.

Ίσως είμαι τυχερός που κάποια στιγμή στην ζωή μου έστω και για λίγο μπορούσα να σταθώ γυμνός,χωρίς να σκεφτώ τι θα πω, τι θα φορέσω (σαν μια ψεύτικη μάσκα χαρακτήρα) μπροστά σε ανθρώπους που το μόνο που έδειξαν ήταν κατανόηση.

Για αυτό και μόνο του ευχαριστώ όλους.
Για αυτό δεν θα τους ξεχάσω ποτέ.

-Εκ του Μέγα Θεόδωρου.

Καλή σας νύχτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.