Για τόσες ζωές και τόσο καιρό δεν είχα ιδέα τι είναι ο προ-αιώνων υπάρχων Θεός…

Για τόσες ζωές και τόσο καιρό δεν είχα ιδέα τι είναι ο προ-αιώνων υπάρχων Θεός.
Οι δυνάμεις του χάους έκαναν καλά την δουλειά τους και εγώ περιπλανήθηκά σε κόσμους χαοτικά μεγάλους,εκεί που οι νόμοι της φύσης δεν είχαν καμία πραγματική έννοια και μπορούσες κατά την δύναμη του νου να τους αλλάξεις.
Άλλοτε στο υλικό κόσμο και άλλοτε σε διαστάσεις που η ύλη οριζόταν σαν καταδίκη της ύπαρξης,και κανένα ον δεν την δεχόταν σαν πραγματικότητα.
Όλα αυτά στη μάταιη αναζήτηση μου για δύναμη,να ξεπεράσω ,τον μόνο που έσπασε την λεπίδα μου,τον μόνο που έσπασε το πνέυμα μου με τόση άνεση…
Κινούσε το σώμα μου η οργή,το πνεύμα χαμένο ανάμεσα σε σκέψεις…κενές ίσως με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή κάτι θα γίνει και θα αλλάξουν όλα.
“Δεν θα αλλάξει τίποτα” είπε ο γεράκος εκείνος που πάντα προσευχόταν για εμένα,καθώς αναλογιζόμουν αυτά.
“Δεν θα αλλάξει,αν εσύ δεν θελήσεις να αλλάξεις.Μηχανικά δεν γίνεται τίποτα.Πρέπει να κάνεις έστω ένα βήμα -την θέληση- για να έρθει σε εσένα Εκείνος.” και σώπασε.

Αυθάδεις ως συνήθως εγώ,δεν έδωσα σημασία.
“Βρωμόγερε..” μουρμούρισα.
“Τι να ξέρεις εσύ από δύναμη,από δόξα,από μάχες,από τα πάντα! Όλη σου την ζωή κάτι προσευχούλες κάνεις,και που ωφελούν αυτά?”
Τέτοιες ήταν οι σκέψεις μου,που να ήξερα όμως τόσο καιρό ποιος ήταν εκείνος ο γεράκος…
Κάποια στιγμή έμαθα,και έπεσα στα γόνατα μπροστά του,κλαίγοντας.
“Τελικά η δύναμη έρχεται από αλλού.”
“Χιλιάδες φορές θα το λες”,συμπλήρωσε ο γεράκος” και κανείς δεν θα καταλάβει.”
“Μάχες,δόξες,προηγούμενες και επόμενες ζωές,δήθεν ηθική και καταστάσεις βολικές για όσους δεν έμαθαν να κάνουν τίποτα άλλο στην ζωή τους.”

“Και πώς θα μάθουν,να αισθάνονται,να κινούνται από το Ένα θέλημα. Στους ουρανούς,όλοι ένα θέλημα έχουν και εμείς ο καθένας το δικό του.Πως θα αλλάξει αυτό?”

“δεν θα το αλλάξεις εσύ.Να θυμάσαι,το να ταπεινωθείς,είναι επιλογή ή πιο σωστά…έτσι θα έπρεπε να είναι.Θεληματικά να υποδουλωθείς,από αγάπη.Εσύ αυτό πράξε και όλα θα μπουν σε σειρά.Αν αναγκαστικά ταπεινωθείς δύο τινά θα συμβούν…είτε θα ζήσει το πνεύμα σου πραγματικά,ή ο εγωισμός θα το καταρρίψει και θα πέσεις σε άβυσσο μεγάλη.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *